Demokraattisen, moniarvoisen
ja elinvoimaisen yhteiskunnan puolesta

Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Alma Median mediat ovat sitoutuneet puolustamaan sananvapautta ja moniarvoista, demokraattista yhteiskuntaa. Ne harjoittavat eettistä, puolueetonta ja läpinäkyvää journalismia ja auttavat kansalaisia parantamaan mediataitojaan.

Muutkin Alma Median palvelut pyrkivät vahvistamaan yhteisöjensä elinvoimaisuutta ja tukevat yhteiskunnan tasapainoista kehitystä, usein yhteistyössä järjestöjen, oppilaitosten tai muiden yritysten kanssa. 

Keinot vaihtelevat, mutta päämäärä on sama: tarjota ihmisille kestävän kasvun välineitä työhön tai muuhun elämään.

Symboli, sydämet, rakkaus, ystävyys, auttaminen, ystävä, yhteiskuntavastuu, yritysvastuu

Yhdenvertaista ja monimuotoista työelämää

Alma Mediaan kuuluva slovakialainen rekrytointipalveluyritys Profesia on käynnistänyt kotimaassaan hankkeen, joka pyrkii lisäämään vammaisten työllistymistä.

Future Forerunners, paneelikeskustelu

Tulevaisuuden työelämää tuumailemassa

Alma Media yhteistyökumppanien kanssa järjestää yhdessä nuorille suunnattuja Future Forerunners -tapahtumia, joissa pureudutaan muuttuvaan työelämään.

sosiaalinen media, älypuhelin, internet, some, mobiili, verkko,

Mediakasvatusta koululaisille

Alma Media aloitti vuonna 2018 Suomessa kolmivuotisen hankkeen, jonka päämääränä on kannustaa almalaisia vapaaehtoisille mediakasvatusvierailuille kouluihin.

taide, LNS, Alma Media, Lasten ja nuorten säätiö, Luotsi-toiminta

Työpajoista elämänkipinää nuorille

Joukko haastavassa elämäntilanteessa olevia helsinkiläisnuoria osallistui Alma, Lasten ja nuorten säätiön ja Helsingin kaupungin toteuttamaan kolmikuukautiseen taidetyöpajaan.

koulu, liitutaulu, oppilaat, ala-aste, matematiikka, oppitunti, opettaja

Parempien koulujen puolesta

Koulut kaipaavat parempaa johtamista, arvioi Alma Mediaan kuuluva slovakialainen rekrytointipalveluyritys Profesia perustaessaan vuonna 2018 kotimaassaan koulujen rehtoreille tarkoitetun työelämäakatemian.

Valemediat ja vihapuhe tarvitsevat vastavoiman

Vastuullisesti toimivien mediayritysten on sisäistettävä, miten ne voivat parhaiten tukea avointa
kansalaiskeskustelua ja demokratiaa. 

Eräs tapa on kehittää toimitusten toimintatapoja ja avata niitä julkiselle tarkastelulle. Alma Median toimitukset ovat asettaneet julkaisemilleen sisällöille laatutavoitteita. Mittareina tavoitteiden seurannassa käytetään Julkisen sanan neuvoston antamien langettavien päätösten lukumäärää sekä lukijatutkimusten tuloksia.

Mikäli tulokset notkahtavat, toimitukset reagoivat asiaan.  

Alma Median toimituksilla on myös monenlaista yhteistyötä koulujen kanssa. Yhteistyön eräs painopiste on mediakasvatus.
Mielestämme on tärkeää, että kouluissa kasvaa lapsia, jotka kykenevät toimimaan fiksusti sekä sisältöjen kuluttajina että tekijöinä. 

erja_yläjärvi_570x570

Kiinnostava, mutta ei vastuuton

Otsikointi voi olla räväkkää, mutta ei saa järkyttää tai loukata. Faktat on tarkistettava ja vääriltä huhuilta katkaistava siivet, linjaa Iltalehden vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi.