Vastuullisuus on tekoja

Muutumme askel kerrallaan

Vastuullisuus Alma Mediassa tarkoittaa pieniä ja suuria vastuullisuustekoja ja sitä, että työntekijämme toimivat vastuullisesti jokapäiväisessä työssään.

Tälle sivulle olemme keränneet listaa vastuullisuuteen liittyvistä hankkeistamme ja toimintaamme tekemistämme muutoksista, jotka auttavat kehittämään Alma Mediaa yrityksenä koko ajan vastuullisemmaksi.

Päivitämme listaa koko ajan, koska parannettavaa riittää aina.    


Vastuullinen kumppani

Kotimaisen työn tukeminen on vastuullisuusteko

Tuotteiden ja palvelujen ostaminen kotimaisilta yrityksiltä on vastuullisuusteko. Alma Media on aina painottanut hankintojen tekemistä paikallisilta tavaran- ja palveluntoimittajilta kaikissa yksiköissään.

Symboli, sydämet, rakkaus, ystävyys, auttaminen, ystävä, yhteiskuntavastuu, yritysvastuu
Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Yhdenvertaista ja monimuotoista työelämää

Alma Mediaan kuuluva slovakialainen rekrytointipalveluyritys Profesia on käynnistänyt kotimaassaan hankkeen, joka pyrkii lisäämään vammaisten työllistymistä.

Future Forerunners, paneelikeskustelu
Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Tulevaisuuden työelämää tuumailemassa

Alma Media yhteistyökumppanien kanssa järjestää nuorille suunnattuja Future Forerunners -tapahtumia, joissa pureudutaan muuttuvaan työelämään.

energiansäästö, eko, ekologisuus, päästöt, sähkö, valaistus
Vastuullinen kumppani

Älyvaloilla pienemmät päästöt

Alma Median Tampereen toimipisteessä toteutetussa laajassa valaistusremontissa uudet, älyohjatut ja energiaphit led-lamput korvasivat vanhat loisteputkilamput.

sosiaalinen media, älypuhelin, internet, some, mobiili, verkko,
Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Mediakasvatusta koululaisille

Alma Media aloitti vuonna 2018 Suomessa kolmivuotisen hankkeen, jonka päämääränä on kannustaa almalaisia vapaaehtoisille mediakasvatusvierailuille kouluihin.

ympäristö, ekologisuus, eko, päästöt, ilmasto
Vastuullinen kumppani

Hiilidioksidipäästöt pienemmiksi

Alma Media on yksi suomalaisista edelläkävijäyrityksistä, jotka ovat jo laatineet omat tieteeseen perustuvat hiilidioksidipäästöjen vähennystavoitteensa.

taide, LNS, Alma Media, Lasten ja nuorten säätiö, Luotsi-toiminta
Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Työpajoista elämänkipinää nuorille

Joukko haastavassa elämäntilanteessa olevia helsinkiläisnuoria osallistui Alman, Lasten ja nuorten säätiön ja Helsingin kaupungin toteuttamaan kolmikuukautiseen taidetyöpajaan.

koulu, liitutaulu, oppilaat, ala-aste, matematiikka, oppitunti, opettaja
Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Parempien koulujen puolesta

Koulut kaipaavat parempaa johtamista, arvioi Alma Mediaan kuuluva slovakialainen rekrytointipalveluyritys Profesia perustaessaan vuonna 2018 kotimaassaan koulujen rehtoreille tarkoitetun työelämäakatemian.

Amos Rex

Yhteistyössä Alma Media ja Amos Rex

Alma Media ja Helsinkiin vuona 2018 avattu taidemuseo Amos Rex solmivat kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tuoda monipuolisesti nuorten ääntä kuuluviin.

Puun viherä taimi kämmenellä
Vastuullinen kumppani

Energiasyöpöt kuriin

Alma Media teki vuonna 2017 kansallisessa energiatehokkuusohjelmassa kiinteistöjään koskevan energiatehokkuussopimuksen vuosille 2017–2025.

Kasa euroseteleitä
Vastuullinen kumppani

Vastuullinen veronmaksaja

Alma Media kertoo vastuullisuusraporteissaan avoimesti verojalanjäljestään.

Monimuotoisuus
Hyvä työnantajana

Sitoumus muistuttaa monimuotoisuuden tärkeydestä

Alma Media on allekirjoittanut yritysvastuuverkosto FIBS:n monimuotoisuussitoumuksen ja sitoutunut työnantajana kehittämään työntekijöidensä yksilöllisiä vahvuuksia ja ymmärtämään heidän tarpeitaan.

Laulaja Alma esiintyi Alma Median isännöimän Vuoden Toimisto -kilpailun gaalaillassa vuonna 2017.
Laadukas palveluntarjoaja

Laadukkaampaa markkinointia

Alma Media on vuosittain mukana järjestämässä suomalaisille markkinointialan toimistoille suunnattua Vuoden toimisto -kilpailua, jonka tavoitteena on nostaa alan yritysten osaamista.

Suomen laki -kirjoja
Laadukas palveluntarjoaja

GDPR on iso muutos

EU:n tietosuoja-asetus pyrkii antamaan kuluttajille aiempaa laajemmat mahdollisuudet valvoa, minkälaista dataa yritykset heistä keräävät.

Kädet tietokoneen näppäimistöllä
Laadukas palveluntarjoaja

Data on työkalu

Alma Median verkkopalvelut keräävät käyttäjistään tietoa tietosuojasääntelyn sallimilla tavoilla kehittääkseen palveluistaan entistä laadukkaampia ja tarjotakseen paremman asiakaskokemuksen.

Alma Median ja Lasten ja nuorten säätiön tapahtuman SuomiAreenalla juonsi Cristoffer Strandberg.
Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Eletään ihmisiksi

Alma Media järjesti kesällä 2017 kumppaninsa Lasten ja nuorten säätiön kanssa keskustelutilaisuuden, jossa julkistettiin kymmenen ohjetta vihapuheen ja vastakkainasettelujen vähentämiseksi.

Työmiehen turvakypärä ja hanskat
Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Kaivostyöläisistä koulutettiin koodareita

Alma Mediaan kuuluva tshekkiläinen rekrytointiyritys LMC yhdisti voimansa paikallisen kansalaisjärjestön ja korkeakoulun kanssa kouluttaakseen kaivostyöläisistä koodareita.

Aamulehden toimittajia työpisteillään
Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Faktana, kiitos!

Alma Median toimitukset perustivat vuoden 2018 presidentinvaalien alla yhteisen faktantarkistustoimituksen, jonka tehtävänä oli tarkistaa presidenttiehdokkaiden esittämiä väitteitä.

Säästöpossuja ja kolikoita
Kestävän yhteiskunnan rakentaja

1 euro

Alma Mediaan kuuluva tshekkiläinen rekrytointiyritys LMC tarjoaa kansalaisjärjestöille rekrytointipalvelunsa käyttöön yhden euron nimellistä korvausta vastaan.

Osaaminen
Hyvä työnantajana

Täsmävalmennusta tositarpeeseen

Media-alan nopea digitalisoituminen on asettanut uusia vaatimuksia myös työntekijöiden valmennukselle. Alma Mediassa niihin on vastattu uudella ketterien valmennusten konseptilla.