aula-yleisöä 3_770x370

Koodarit kokoontuivat Alma-talolle lokakuun Mega Meetup -tapahtumaan

Alma-talon alakerta täyttyi keskiviikkona 25.10. koodareista, kun Alma isännöi HelsinkiJS, Frontend Finland ja HelNode – yhteisöjen meetuppia. Meetupeissa tietyn teknologian osaajat kokoontuvat yhteen jakamaan kokemuksia ja verkostoitumaan. 

Lokakuun tapahtuma Alma-talolla oli suunnattu JavaScriptin, käyttöliittymäkehityksen ja -suunnittelun parissa työskenteleville ja näistä aiheista kiinnostuneille.

“Tämä on jo neljäs vuosi putkeen, kun isännöimme Almalla isoa HelsinkiJS-yhteisön tapahtumaa. Tapahtuma on meille tärkeä, sillä siinä opimme itse, mutta samalla voimme tuoda esiin, miten meillä Almassa tehdään käyttöliittymäkehitystä uusimmilla teknologioilla”, kertoo Ari Palo, Solution Architect, Alma Media.

Alma Media työllistää lähes 300 digiosaajaa Suomessa ja muualla Euroopassa. Koodarimme työskentelevät uusimpien teknologioiden parissa ja heidän työnsä jälki tavoittaa parhaimmillaan noin 80% suomalaisista. Alman liikevaihdosta yli 40% tulee digitaalisista tuotteista ja palveluista. 

”Nykypäivän Alma Media on koodarin näkökulmasta kiinnostava teknologiatalo, jossa kasvua haetaan sekä nykyliiketoimintaa kehittämällä kuin uusia kasvualueita etsimällä. Tähän työhön tarvitsemme monenlaisia osaajia, kuten devaajia kehittämään noin sataa eri palvelua ja mediaamme”, kertoo Ari.


silhuetti-daniel_770x370

Meetuppiin osallistui toistasataa koodaria.

Alman talousmedioihin, kirja- ja tapahtumaliiketoimintaan keskittyvässä yksikössä Alma Talentissa on kehitetty palveluita nykyaikaisia käyttöliittymäteknologioita rohkeasti hyödyntäen.

“ReactJS tuli käyttöön Kauppalehden mobiiliversiossa 2015. Viimeisimpänä Talouselämän uusi, täysin responsiivinen, sivusto toteutettiin TypeScriptillä ja Reactilla sekä kehittäjä-, että käyttäjäkokemusta parannettiin ottamalla käyttöön AWS Lambda palvelun avulla toteutettu sivun ensilatauksen esirenderöinti”, kertoo Niilo Ursin, CTO, Alma Talent. 

Tapahtuman videoidut esitykset julkaistaan lähipäivinä Alma Developers Youtube kanavalla.


lähikuva-niilo_770x370

Alma Talentin Niilo Ursin kertoi Talouselämä-sivuston uudesta teknisestä toteutuksesta.


Lue myös: 

Devaajana Almassa 
Tapahtuman oma sivu  
  • Päivämäärä: 27.10.2017, 15:30
  • Uutisen tyyppi: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu

Lyhyt devaaja-sanasto "for dummies"

JavaScript = Ohjelmointikieli joka toimii niin käyttäjän selaimessa kuin palvelinpuolellakin.

ReactJS
= JavaScript koodikirjasto

AWS
  = Amazon Web Services, pilvipalvelut

Lambda
= AWS:n nk. ”serverless” (eli ”palvelimeton”) pilvipalvelu koodin ajamiseen

 

Jaa artikkeli:

Lue seuraavaksi:

AriPalo_thumbnail

Developer Trainee -ohjelman kautta opintojen loppuvaiheesta työelämään

Olemme Almalla juuri käynnistäneet uuden Developer Trainee -haun, joten on hyvä hetki katsoa hieman taaksepäin vuoteen 2017, vastaavaan trainee-ohjelmaan Almassa.

Almassa tapahtuu
Optio_15_kansi_malli_270x203

Optio ottaa uuden kuosin

Uudistunut Optio lanseerataan Kauppalehti Option gaalassa 26.9. Uudistuksen ajoitus on täydellinen, sillä Optio täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Almassa tapahtuu
Monster_corellia_thumbnail

Monster ja Corellia yhteistyössä edistämässä markkinointi- ja viestintäosaajien työllistymistä

Alma Mediaan kuuluva työnhakupalvelu Monster ja Adoben virallinen koulutuskumppani Corellia Helsinki tukevat markkinointi- ja viestintäosaajien työllistymistä tarjoamalla yhden päivän ohjelmisto- ja webtekniikan koulutuskokonaisuuksia sadalle alan aktiiviselle työnhakijalle.

Almassa tapahtuu
Devaaja_koulutus_thumbnail

Alman devaaja-trainee -ohjelma on käynnistynyt

Huhtikuun puolessa välissä Almassa aloitti kymmenen uutta devaaja-harjoittelijaa. Loppuvuoteen asti kestävä trainee-ohjelma on ensimmäinen koko konsernin yhteinen harjoittelijoille tehty kokonaisuus.

Almassa tapahtuu