Devaaja_koulutus_770x370

Alman devaaja-trainee -ohjelma on käynnistynyt

Huhtikuun puolessa välissä Almassa aloitti kymmenen uutta devaaja-harjoittelijaa. Loppuvuoteen asti kestävä trainee-ohjelma on ensimmäinen koko konsernin yhteinen harjoittelijoille tehty kokonaisuus. 

Trainee-ohjelma tarjoaa sopivasti haasteita ja tukea

Trainee-ohjelma on lähtenyt käyntiin hyvin ja ensimmäinen kuukausi on mennyt perehtyessä omiin tehtäviin ja työyhteisöön. Uusien devaajien mukaan työt ovat olleet sopivan haastavia ja uutta asiaa tulee opittavaksi päivittäin.  
 
"Työt ovat lähteneet käyntiin mukavasti. Parasta jokaisessa työpäivässä on ollut haastavat työtehtävät ja hyvät työkaverit joiden puoleen voi kääntyä, jos en keksi ratkaisua ongelmaan. Päivät kuluvat töissä tosi nopeasti kun on jatkuvasti uusia mielenkiintoisia asioita mihin voi perehtyä ja oppia uutta joka päivä", kertoo Sami Niemi, yksi trainee-ohjelman osallistujista.
 
"Olen sopeutunut hyvin työskentelyyn Almalla. Mukavat työkaverit ja hyvä työympäristö ovat tuntuneet positiivisimmilta asioilta", komppaa Ilmari Autio Alma Talentista.
 
Jokaisella harjoittelijalla on myös oma mentori, joka toimii traineen tukena koko ohjelman ajan.

Millaisia tehtäviä devaaja-traineet tekevät? 

Devaajat työskentelevät Alman verkkopalveluiden ja niiden taustajärjestelmien kehityksen parissa. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. uusien toiminnallisuuksien ohjelmointia, vanhojen toimintojen ylläpitoa, automatisoitujen testien tekemistä ja eri rajapintojen käyttämistä sekä datan käsittelyä.

Alman traineet tulevat monenlaisista eri koulutustaustoista. Joukosta löytyy niin tietotekniikkaa, mediatekniikkaa, matematiikkaa, metsätaloutta kuin luonnontieteitäkin opiskelleita. Devaajaksi voikin päätyä monesta eri koulutustaustasta, sillä digikehittäjälle ehdottomasti tärkein ominaisuus on kyky oppia uutta. 

”Korostimme jo rekrytointivaiheessa sitä, että devaaja-traineen tärkein ominaisuus on innokas ja utelias asenne. Saimme ohjelmaan paljon hakemuksia, mikä on mahtavaa, sillä digiosaajista on huutava pula sekä Suomessa että muualla Euroopassa”, kertoo trainee-ohjelman rekrytoinnista vastannut Jaana Kortelainen

Yhteiset koulutuspäivät kokoavat traineet yhteen

Alman trainee-ohjelman aikana osallistujille järjestetään useita yhteisiä koulutuksia eri aiheista kuten frontend-kehitys, AWS-tuotteet, testiautomaatio, DevOps ja työkalut. Lisäksi tiimit kouluttavat traineita tekemisen kautta suoraan eri tuotteisiin ja teknologioihin. Kesälomien jälkeen tiedossa on myös lisää koulutuksia sekä kuukauden välein järjestettäviä hackday-tapahtumia eri teemoilla.

”Koulutuspäivät ovat kivoja ja odotettuja tapahtumia, sillä ne keräävät muuten eri yksiköissä työskentelevät traineet yhteen. Koulutuksissa on aina joku aidosti hyödyllinen ja kiinnostava aihe. Kaiken kaikkiaan tuntuu siltä, että trainee-ohjelma on alkanut erittäin positiivisesti ja tuntuu, että osallistujat viihtyvät Almalla hyvin”, toteaa Alman Solution Architect Ari Palo

  • Päivämäärä: 4.6.2017, 18:00
  • Uutisen tyyppi: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu

Jaa artikkeli:

Lue seuraavaksi:

Alma Media

Vuoden koti löytyi Raumalta

Alma Median Vuoden koti -kilpailu on päättynyt. Voittajakodiksi valikoitui yleisöäänestyksellä raumalainen pikkukoti, jonka sisustus ihastutti seesteisyydellään ja harkitulla tyylillään.

Almassa tapahtuu
Alma_consumer_aspa_thumbnail

Alma Consumerin asiakaspalvelu palkittiin vuoden parhaana - asiakaskohtaaminen toimii kaikissa kanavissa

Korkea asiakastyytyväisyys ja erinomainen asiakaskokemus jokaisessa kohtaamisessa.

Almassa tapahtuu
Vuoden_koti_thumbnail

Alman brändit etsivät yhdessä vuoden kotia

Alma käynnistää asumiseen liittyvien brändiensä kanssa yhteisen #vuodenkoti-kilpailun, jossa etsitään rohkeita ja persoonallisia suomalaisia koteja.

Almassa tapahtuu
AriPalo_thumbnail

Developer Trainee -ohjelman kautta opintojen loppuvaiheesta työelämään

Olemme Almalla juuri käynnistäneet uuden Developer Trainee -haun, joten on hyvä hetki katsoa hieman taaksepäin vuoteen 2017, vastaavaan trainee-ohjelmaan Almassa.

Almassa tapahtuu