Devaaja_koulutus_770x370

Alman devaaja-trainee -ohjelma on käynnistynyt

Huhtikuun puolessa välissä Almassa aloitti kymmenen uutta devaaja-harjoittelijaa. Loppuvuoteen asti kestävä trainee-ohjelma on ensimmäinen koko konsernin yhteinen harjoittelijoille tehty kokonaisuus. 

Trainee-ohjelma tarjoaa sopivasti haasteita ja tukea

Trainee-ohjelma on lähtenyt käyntiin hyvin ja ensimmäinen kuukausi on mennyt perehtyessä omiin tehtäviin ja työyhteisöön. Uusien devaajien mukaan työt ovat olleet sopivan haastavia ja uutta asiaa tulee opittavaksi päivittäin.  
 
"Työt ovat lähteneet käyntiin mukavasti. Parasta jokaisessa työpäivässä on ollut haastavat työtehtävät ja hyvät työkaverit joiden puoleen voi kääntyä, jos en keksi ratkaisua ongelmaan. Päivät kuluvat töissä tosi nopeasti kun on jatkuvasti uusia mielenkiintoisia asioita mihin voi perehtyä ja oppia uutta joka päivä", kertoo Sami Niemi, yksi trainee-ohjelman osallistujista.
 
"Olen sopeutunut hyvin työskentelyyn Almalla. Mukavat työkaverit ja hyvä työympäristö ovat tuntuneet positiivisimmilta asioilta", komppaa Ilmari Autio Alma Talentista.
 
Jokaisella harjoittelijalla on myös oma mentori, joka toimii traineen tukena koko ohjelman ajan.

Millaisia tehtäviä devaaja-traineet tekevät? 

Devaajat työskentelevät Alman verkkopalveluiden ja niiden taustajärjestelmien kehityksen parissa. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. uusien toiminnallisuuksien ohjelmointia, vanhojen toimintojen ylläpitoa, automatisoitujen testien tekemistä ja eri rajapintojen käyttämistä sekä datan käsittelyä.

Alman traineet tulevat monenlaisista eri koulutustaustoista. Joukosta löytyy niin tietotekniikkaa, mediatekniikkaa, matematiikkaa, metsätaloutta kuin luonnontieteitäkin opiskelleita. Devaajaksi voikin päätyä monesta eri koulutustaustasta, sillä digikehittäjälle ehdottomasti tärkein ominaisuus on kyky oppia uutta. 

”Korostimme jo rekrytointivaiheessa sitä, että devaaja-traineen tärkein ominaisuus on innokas ja utelias asenne. Saimme ohjelmaan paljon hakemuksia, mikä on mahtavaa, sillä digiosaajista on huutava pula sekä Suomessa että muualla Euroopassa”, kertoo trainee-ohjelman rekrytoinnista vastannut Jaana Kortelainen

Yhteiset koulutuspäivät kokoavat traineet yhteen

Alman trainee-ohjelman aikana osallistujille järjestetään useita yhteisiä koulutuksia eri aiheista kuten frontend-kehitys, AWS-tuotteet, testiautomaatio, DevOps ja työkalut. Lisäksi tiimit kouluttavat traineita tekemisen kautta suoraan eri tuotteisiin ja teknologioihin. Kesälomien jälkeen tiedossa on myös lisää koulutuksia sekä kuukauden välein järjestettäviä hackday-tapahtumia eri teemoilla.

”Koulutuspäivät ovat kivoja ja odotettuja tapahtumia, sillä ne keräävät muuten eri yksiköissä työskentelevät traineet yhteen. Koulutuksissa on aina joku aidosti hyödyllinen ja kiinnostava aihe. Kaiken kaikkiaan tuntuu siltä, että trainee-ohjelma on alkanut erittäin positiivisesti ja tuntuu, että osallistujat viihtyvät Almalla hyvin”, toteaa Alman Solution Architect Ari Palo

  • Päivämäärä: 4.6.2017, 18:00
  • Uutisen tyyppi: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu

Jaa artikkeli:

Lue seuraavaksi:

AriPalo_thumbnail

Developer Trainee -ohjelman kautta opintojen loppuvaiheesta työelämään

Olemme Almalla juuri käynnistäneet uuden Developer Trainee -haun, joten on hyvä hetki katsoa hieman taaksepäin vuoteen 2017, vastaavaan trainee-ohjelmaan Almassa.

Almassa tapahtuu
lähikuva-niilo_thumbnail

Koodarit kokoontuivat Alma-talolle lokakuun Mega Meetup -tapahtumaan

Alma-talon alakerta täyttyi keskiviikkona 25.10. koodareista, kun Alma isännöi HelsinkiJS, Frontend Finland ja HelNode – yhteisöjen meetuppia. Meetupeissa tietyn teknologian osaajat kokoontuvat yhteen jakamaan kokemuksia ja verkostoitumaan.

Almassa tapahtuu
Optio_15_kansi_malli_270x203

Optio ottaa uuden kuosin

Uudistunut Optio lanseerataan Kauppalehti Option gaalassa 26.9. Uudistuksen ajoitus on täydellinen, sillä Optio täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Almassa tapahtuu
Monster_corellia_thumbnail

Monster ja Corellia yhteistyössä edistämässä markkinointi- ja viestintäosaajien työllistymistä

Alma Mediaan kuuluva työnhakupalvelu Monster ja Adoben virallinen koulutuskumppani Corellia Helsinki tukevat markkinointi- ja viestintäosaajien työllistymistä tarjoamalla yhden päivän ohjelmisto- ja webtekniikan koulutuskokonaisuuksia sadalle alan aktiiviselle työnhakijalle.

Almassa tapahtuu