Avainasiakaspäällikkö Alma Talentin koulutusliiketoimintaan

Oletko myyntityön ammattilainen? Etsimme avainasiakaspäällikköä myymään uutta digitaalista onlinekoulutuspalveluamme.

Järjestämme vuosittain yli 500 koulutusta eri asiantuntijakohderyhmille livenä ja striimissä. Nyt tuomme markkinoille uuden digitaalisen ja lisenssipohjaisen koulutuspalvelun, joka tarjoaa rajattoman pääsyn parhaiden asiantuntijoiden vetämiin koulutuksiin ja mahdollistaa henkilöstön osaamisen kehittämisen ketterästi ja mitattavasti.

Tehtävässä menestymiseen tarvitset aitoa halua auttaa asiakasta ja valmiutta ottaa vastuuta. Sinulla on jo muutaman vuoden kokemus tuloksellisesta myyntityöstä sekä näyttöä aiemmista onnistumisista. HR-kohderyhmän tuntemus katsotaan eduksi.

Toivomme, että hahmotat helposti kokonaisuuksia ja olet luonteeltasi sosiaalinen, sinnikäs ja sinulla on pelisilmää toimia erilaisten ihmisten kanssa. Tavoitteet motivoivat sinua ja nautit niiden saavuttamisesta. Sinulla on myös tehtävään soveltuva koulutus, esimerkiksi tradenomi tai KTM-tutkinto.

Tarjoamme upean mahdollisuuden olla rakentamassa digitaalisen koulutusliiketoiminnan tulevaisuutta. Työsi tueksi tarjoamme sinulle laadukkaan tuotteen, mukavan tiimin, ison konsernin kannustavat edut ja hyvät työskentelytilat Helsingin Töölönlahdelta. Palkka muodostuu kiinteästä pohjapalkasta ja kannustavasta bonusmallista. Tehtävä on vakituinen.

Lisätietoja tehtävästä antaa: koulutusjohtaja Miia Vanninen, puh. 040 342 4553, sähköposti: miia.vanninen@almatalent.fi. Tavoitettavissa: torstaina 6.8. klo 12–14, tiistaina 11.8. klo 10–12 ja torstaina 13.8. klo 12–13. Hakuaika päättyy 16.8., mutta käynnistämme haastattelut jo elokuun alkupuolella. Meihin ja myytävään palveluun voit tutustua: https://seduo.almatalent.fi/ 

Alma Media on voimakkaasti uudistuva monikanavainen mediayhtiö. Tuotteemme ovat alallaan johtavia media- ja palvelubrändejä ja niiden markkina-asema on useimmissa maissa vahva. Tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com ja Monster. Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat valtakunnallinen, digitaaliset kuluttaja- ja yrityspalvelut, koulutukset, tapahtumat ja ammattikirjallisuuden julkaiseminen. Alman kansainvälinen liiketoiminta Ruotsissa, Baltiassa ja itäisessä Keski-Euroopassa koostuu rekrytointipalveluista, talous- ja ammattijulkaisuista, toimitilojen markkinapaikasta ja suoramarkkinointipalveluista.

Sinustako uusi almalainen?

Alma on monipuolinen ja kiinnostava työnantaja. Meillä on monenlaisia tehtäviä tarjolla ja etsimme jatkuvasti uusia osaajia joukkoomme. Almalla työskentelee mm. myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia, digikehittäjiä, toimittajia ja muita asiantuntijoita. Voit tutustua lisää Almaan, liiketoimintaamme ja brändeihimme täällä.

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Lähetä meille avoin hakemus ja kerro, minkälaiset tehtävät sinua kiinnostavat. Seuraamme hakemuksia aktiivisesti ja olemme hakijoihin yhteydessä, jos sopiva paikka aukeaa.

Mikä on almalaisille tärkeää? 

Lauri, ohjelmistosuunnittelija

Henrik, avainasiakaspäällikkö

Sanna, Business Owner

Katso lisää videoita Youtubesta

 

Alman rekrytointiperiaatteet

Rekrytointiperiaatteidemme tavoitteena on tukea Alman kestävää kasvua. Rekrytoimme Almassa osaamista ja halua kasvaa. 

Noudatamme rekrytoinneissa yhtiön eettistä ohjetta sekä yhdenvertaisuuden, tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden periaatteita. Seuraamme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumista säännöllisillä henkilöstökyselyillä. Valmennamme esimiehiä toimimaan ammattimaisesti rekrytointitilanteissa. 

Alma Median HR osallistuu kaikkiin rekrytointeihin varmistaen, että rekrytoinneissa noudatetaan yhteisesti sovittuja prosesseja. Käytämme rekrytoinneissa soveltuvuusarviointeja, jolloin yhteinen näkemys työtehtävään sopivuudesta muodostuu sekä työnhakijalle että Almalle. Rekrytoidessa teemme valintapäätökset perustuen osaamiseen, soveltuvuuteen ja kasvupotentiaaliin.

Alma Media suojaa työnhakijoidensa yksityisyyttä kulloinkin voimassa olevan tietosuojasääntelyn mukaisesti.

Töissä Almalla

Tarjoamme työntekijöillemme kasvumahdollisuuksia ja kannustamme henkilöstöä rakentamaan uraansa Almalla. 

Alman tarkoitus on kestävän kasvun kiihdyttäminen. Tahdomme rakentaa kasvuympäristön henkilöstöllemme tarjoamalla innostavan ympäristön jatkuvalle oppimiselle. Järjestämme kasvua tukevia valmennuskokonaisuuksia ja panostamme henkilöstön yhdessä oppimiseen ja osaamisen jakamiseen järjestämällä mm. mentorointiohjelmia, sisäisten valmentajien valmennuksia, osaamistyöpajoja ja teematapahtumia. 

Almalaisessa kasvuympäristössä jokainen on oman ammatillisen kasvunsa arkkitehti.  Kannustamme työntekijöitämme aktiivisesti hakeutumaan työkiertoon ja tarttumaan Almalla avautuviin uusiin uramahdollisuuksiin. Kehitämme pitkäjänteisesti esimiestyötä valmennuksin ja rakentaen kansainvälistä esimiesverkostoa, jonka puitteissa jaamme parhaita johtamisen käytäntöjä.