Vihapuhe, valemedia ja vastakkainasettelu

Katso kuvagalleria Alman ja Lasten ja nuorten säätiön tilaisuudesta SuomiAreenalla!

Alma Media ja Lasten ja nuorten säätiö toteuttivat keväällä kyselytutkimuksen, jossa nuoret kertoivat heidän internetin ja sosiaalisen median käytöstään. Kyselyssä nousseita teemoja kuten vihapuhetta, nettikiusaamista ja vastakkainasettelua, käsiteltiin Alman ja LNS:n tilaisuudessa Porin SuomiAreenalla 10.7.2017.

Tapahtuman panelisteina esiintyvät kirjailija-yrittäjä Ronja Salmi, muusikko Lucas sekä YleX:n radiojuontaja Alma Hätönen. Juontajana toimi näyttelijä ja Dreamsteri Christoffer Strandberg.  

Koko tapahtuman tallenteen löydät MTV Katsomosta.

Katso kuvia tilaisuudesta

SuomiAreena2017_7
Tapahtuman juontaja Christoffer Strandberg toivottaa tervetulleeksi kirjailija-yrittäjä Ronja Salmen mukaan keskustelemaan.
SuomiAreena2017_1
Panelistit sekä tilaisuuden yleisö ovat yhtä mieltä siitä, ettei kaikkia tekemisiään tarvitse jakaa somessa.
SuomiAreena2017_8
Viidennes suomalaisnuorista on kokenut kiusaamista verkossa. Myös YleX:n radiojuontaja Alma Hätösellä on aiheesta omia kokemuksia. Sanavapaus ei tarkoita sitä, että verkossa voi sanoa mitä tahansa.
SuomiAreena2017_2
Muusikko Lucas on aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja pitää yhteyttä faneihinsakin somessa. Rajan hän vetää kuitenkin siihen, ettei jaa kuvia esimerkiksi kotoaan. Läheisten kuvia julkaistessa täytyy aina muistaa pyytää lupa.
SuomiAreena2017_3
Dreamsteri Pete Parkkonen lähetti terveisensä videon välityksellä.
SuomiAreena2017_6
"Miksei voitaisi käyttäytyä kunnolla?", ihmettelevät Mikkelin Poikateatterin näyttelijät. Nuoret näyttelijät tarjosivat tilaisuuteen hienon loppuhuipennuksen.
SuomiAreena2017_4
Nuorten laatimiin ohjeisiin, siitä kuinka verkossa tulisi käyttäytyä, kannattaa meidän jokaisen sitoutua. Niin teki myös Christoffer.
SuomiAreena2017_5
Kiitos kaikille tilaisuuden osallistujille, panelisteille, juontajalle sekä Mikkelin Poikateatterin näyttelijöille!
Päivämäärä: 12.7.2017
Uutisen tyyppi: Uutinen
Teema: Tapahtumat